فرهنگ و هنر

هنرمندی که لنگه‌اش پیدا نمی‌شود!

فکر نمی‌کنم جلیلوند لنگه وجود داشته باشد. این جمله را سیامک اطلسی که مدت ها پیش به گفته همکارش چنگیزخان به ویروس کرونا مبتلا شده بود، بیان کرد. تایید منوچهر ولی زاده یکی دیگر از سخنرانان نام آشنا.

حنجره طلایی دوبله ایران به گفته خودش عاشق کارش است و کارش برایش انسانی است. درست همانطور که وقتی کسی را دوست داریم دوستش داریم، دوبله یک جلیلوند مرده هم همینطور است.

به گزارش ترند روز، چنگیز جلیلوند، دوبلور، مدیر دوبلاژ و هنر، سینما و تلویزیون بود که سال گذشته دوم آذرماه در همین روز بر اثر سکته قلبی درگذشت.

جلیلوند در سال 1314 در شیراز به دنیا آمد. وی فعالیت هنری خود را از سالها قبل از انقلاب آغاز کرد و مدتی را در خارج از کشور گذراند. اما چون گفته بود ایران را دوست دارد، سرانجام پس از 24 سال در اوایل دهه 80 به کشور بازگشت و کار دوبله را ادامه داد. هنگامی که جلیلوند از ایالات متحده بازگشت، کار خود را با “عصر روح‌ها” آغاز کرد و به نمایندگی از لیام نیسون صحبت کرد.

این صدا بین بازیکنان ایرانی و خارجی نشسته بود

جلیلوند گفت: نه تنها بازیگرانی چون بهروز وثوقی و محمدعلی فردین در آن زمان نیاز به دوبله فیلم فارسی داشتند و تنها قسمت مشهود کار، نقش بازیگران بود. خودش در جایی گفته است که فیلم می توانم علی حاتمی یکی از زیباترین شاهکارهای اوست. در این ویدئو جلیلوند به جای دو بازیگر با وثوقی و ملک مطیعی صحبت می کند.

بازیگر با رادیو

البته فعالیت های هنری جلیلوند به دوبله و صداگذاری محدود نمی شود. شخصیت سرسخت و مفرح و توانایی هنری این هنرمند که به صدا محدود نمی شود، او را به بازی در تعدادی فیلم و سریال سوق داده است. به همین دلیل جلیلوند از معدود دوبلورهایی است که علاوه بر صدا، چهره ای آشنا برای مخاطبان نیز دارد.

آخرین حضور وی در تلویزیون بازی در سریال سلمان فارسی بود. یک سال قبل از مرگش، جلیلوند نقش کوچکی را به عنوان اسقف رومی در این سریال بازی کرد که هنوز هم در تصویر وجود دارد.

عکس های آرایش زنده چنگیز جلیلوند در سریال ساخته شده توسط سلمان فارسی را در زیر مشاهده می کنید.

هنرمندی که چهره اش نامرئی است!

چنگیز جلیلوند در سریال های دیگری چون «عبور از پاییز» و «یلدا» نیز بازی کرده است. او همچنین در دو مسابقه تلویزیونی «مسابقه بیست ستاره» و «جادوی صدا» به عنوان داور حضور داشته است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا