دبیر و نائب رئیس انجمن غذایی ایران ، برجسته کردن نقش موثر بهبود عادات غذایی با تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری ها ، برجسته سازی نکات مهم تغذیه ای از این جنبه ، ویتامین هایی که باعث کاهش عناصر التهابی در بدن می شوند ، مواد مغذی تأثیرگذار لیست عملکرد سیستم ایمنی بدن و منابع غذایی و غذاهایی که سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهند.
در مصاحبه ای با ترند روز ، دکتر مجید حسن قمی | وی گفت: “سرماخوردگی و آنفولانزا در آغاز فصل سرما شایع است.” “راه انتقال ویروس شبیه سرماخوردگی ، آنفولانزا و کووید است. همه این ویروس ها ارتباط نزدیکی با انسان و از طریق قطرات یا زباله های دور ریخته شده دارند.” هنگام گفتگو ، عطسه و سرفه دهان و بینی متورم می شود. راه دیگر برای انتقال این ویروس ها تماس با مناطق آسیب دیده و سپس از طریق دهان ، بینی و چشم است.
وی در مورد نقش موثر بهبود عادات غذایی با تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری ها ، بر لزوم مصرف کافی انرژی و پروتئین تأكید كرد و گفت: ” “حصارهای انرژی باعث سو mal تغذیه ، به عبارت دیگر محدودیت می شود.” مصرف انرژی (کاهش وزن) و چاقی هر دو تأثیر مخربی بر پاسخ سیستم ایمنی بدن ویروس هایی مانند آنفولانزا دارند.
قمی ادامه داد: تحقیقات نشان می دهد این دو بیماری شیوع بیماری و تلفات آنفولانزا را افزایش می دهد. بنابراین ، یکی از نکات مهم در رژیم غذایی فرد با هدف پیشگیری از بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن ، پرداخت انرژی و پروتئین در رژیم روزانه است که منابع پروتئینی حیوانی (قرمز و سفید) ، تخم مرغ و لبنیات و منابع پروتئینی گیاهی شامل حبوبات ، مغزها و مغزها است.
- برای افزایش کیفیت پروتئین سبزیجات بهتر است از مخلوطی از دو نوع پروتئین گیاهی (مخلوط غلات و حبوبات یا غلات کامل و حبوبات یا حبوبات و حبوبات) استفاده کنید. ، انواع سوپ ها ، جامامه و سایر غذاهای سنتی ایرانی در این زمینه مورد نیاز است.
- البته باید توجه داشت که غذاهای حیوانی به ویژه گوشت قرمز حاوی اسید آراشیدونیک است که در مقادیر زیاد می تواند باعث افزایش التهاب شود. بنابراین ، برای تقویت سیستم ایمنی بدن در این شرایط ، معرفی پروتئین از منابع گیاهی ، گوشت سفید و گوشت سفید بیشتر توصیه می شود.
این متخصص تغذیه همچنین موارد زیر را برجسته کرد:
- افرادی که به طور ناگهانی یا علمی لاغر می شوند (به ویژه با مصرف کمتر از 1500 کیلوکالری در روز) می توانند با تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش ایمنی به ویروس کرونا مبتلا شوند. . بنابراین رعایت توصیه های تغذیه ای و پیروی از یک رژیم غذایی سالم تحت نظارت تأمین کنندگان مواد غذایی تحت این شرایط ضروری است.
- نوشیدن مایعات کافی نیز گام موثری در پیشگیری از بیماری است ، زیرا مایعات به ترشح ترشحات و آزاد سازی سموم کمک می کنند و نقش مهمی در ترشح مواد مغذی مواد غذایی به سلول ها دارند. و سموم و مواد زائد را از بدن دفع می کند. نوشیدن آب مناسب و بهداشتی نیز در افزایش تناسب اندام و قدرت جسمی فرد بسیار موثر است. بنابراین توصیه می شود از آب ، آب میوه های طبیعی ، چای و سوپ استفاده کنید. در این راستا ، یکی از ساده ترین شاخص ها برای تعیین کامل بودن مایعات ورودی ، مصرف مایعات و رنگ آن سبک یا بی رنگ است.
- بررسی تنوع و تعادل غذاها و استفاده از هر پنج گروه غذایی ، از جمله نان و غلات متمرکز بر غلات و نان ، میوه ها با تأکید بر خوردن انواع میوه ها ، سبزیجات با هم برای تقویت مصرف رنگ های مختلف ، گروه گوشت با تقویت تخم مرغ ، مرغ ، ماهی ، سبزیجات و آجیل و گروه شیر و شیر با تقویت شیر کم چرب توصیه می شود ایده ها.
- غلات کامل باید نسبت به غلات کامل از جمله برنج ، جو و گندم کامل در اولویت قرار گیرند.
- خوردن صبحانه کامل به طور منظم سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. استفاده از تخم مرغ ، شیر کم چرب ، پنیر کم چرب و کم نمک ، نان و غلات پخته شده را به عنوان صبحانه استفاده کنید.
- اسیدهای چرب اشباع نشده مانند روغن زیتون و روغن کانولا را می توان از روغنهای اساسی مورد استفاده در تهیه و پخت و پز مواد غذایی دانست. البته ، هنگام استفاده از این روغن ها باید مراقب باشید که در پخت و پز از گرما زیاد استفاده نکنید.
- مصرف روغنهای اساسی حاوی اسیدهای چرب امگا 6 (اسید لینولئیک) مانند سویا ، ذرت ، کنجد ، گلرنگ و روغن آفتابگردان می تواند باعث افزایش التهاب در بدن شود. بسیاری از این روغن ها به طور گسترده ای در غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار می گیرند ، بنابراین بهتر است مصرف این مواد غذایی را در این مدت محدود کنید. همچنین مهم است که از مصرف چربی های حیوانی که دارای اسیدهای چرب طولانی مدت هستند ، به دلیل اثرات مارکرهای التهابی ، خودداری کنید.
غذاهایی که به کاهش عوامل التهابی در بدن کمک می کنند
میوه ها و سبزیجات رنگارنگ حاوی مقادیر زیادی فیبر ضد التهاب و ضد التهاب هستند و به نظر می رسد به دلیل توانایی آنها در تنظیم مولکول هایی مانند پروتئین C (CRP) ، کاپا-B هسته ای (NFkB) ، سنگ بنای غذاهای ضد التهاب باشند. ، هیستامین و دیگران. التهاب سیتوکین در داخل بدن و in vitro. با این حال ، بیشتر غذاهای گیاهی حاوی مخلوطی از خواص ضد التهابی هستند.
اما میوه ها و سبزیجات زیر به دلیل ادعاهای آنها در چندین مطالعه به عنوان غذاهای ضد التهاب ذکر شده است:
- آرد ، به خصوص کلم بروکلی و کلم پیچ ، پیاز ، توت ، کشمش ، میوه ها ، گوجه فرنگی و انار ، چغندر رسیده
- گیاهان و ادویه های ضدالتهاب مانند چای سبز و سیاه ، زردچوبه ، سیر ، دارچین ، شنبلیله ، نعناع ، دارچین ، جوز هندی ، فلفل قرمز ، لیمو ، زعفران ، فلفل سیاه ، گشنیز ، جعفری ، شوید و ریحان.
- Tyme همچنین برای محافظت از ریه ها در برابر سموم بلعیده شده و هوای آلوده توصیه می شود.
- توجه داشته باشید که در مورد ترکیبات گیاهی ، به دلیل کمبود دانش در مورد عملکرد واقعی ویروس در حوزه سلولی ، بهتر است از یک دوز متعادل استفاده کنید ، به عنوان مثال حداقل 1 قاشق چای خوری از ترکیبات ذکر شده. اینها را نباید زیاد خرج کنید.
برخی از غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن که از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی یا ضد میکروبی کار می کنند و در رژیم روزانه گنجانده می شوند عبارتند از:
- انواع ماست پروبیوتیک ، سیب ، هویج ، زردچوبه و اسفناج
- 2 تا 3 حبه سیر در روز مصرف کنید
- از سیر برای تسکین سرفه ، سرماخوردگی و رینیت (تورم مخاط بینی) استفاده می شود ، اما در صورت مصرف زیاد یا به عنوان مکمل با دوز بالا ، این مخلوط می تواند باعث اختلالات دستگاه گوارش یا واکنش های ناسالم شود.
- مصرف غذاهای فرآوری شده غنی از فیبر ، از جمله لوبیا و سبزیجات
مواد مغذی که بر سیستم ایمنی بدن و منابع غذایی آن تأثیر می گذارند
به گفته دکتر قمی ، تحقیقات علمی نشان داده است که برخی از مواد مغذی می توانند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشند ، از جمله بهبود سیستم ایمنی بدن ، منجر به مقاومت در برابر بیماری و افزایش استقامت سیستم ایمنی سلولهای خارجی. اکثر این مواد مغذی با جلوگیری از واسطه های پیش التهاب ، ترویج عملکرد ضد التهابی ، دستکاری ، سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و خطر بیماری های عفونی را کاهش می دهد. ایمنی سلولی ، تغییر عملکرد سلول در آنتی ژن و کاهش بیماری.
این ویتامین ها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 (PUFA) ، مواد معدنی مانند آهن ، روی ، سلنیوم ، منیزیم و ویتامین هایی مانند ویتامین E ، ویتامین A ، ویتامین C ، ریبوفلاوین (B2) ، ویتامین B6 و اسید هستند. اسید فولیک ، ویتامین B12 و برخی اسیدهای آمینه و غذاهای فرآوری شده ، از جمله غذاهای پروبیوتیک و پروبیوتیک ، تخمیر فیبر و فلاونوئیدها.
پیشنهادات زیر برای ارائه ابزارهای زیر ارائه شده است:
- برای دریافت ویتامین C کافی ، مصرف کیوی ، مرکبات ، پرتقال و لیمو ، فلفل ، کلم بروکلی و گوجه فرنگی در رژیم غذایی ضروری است. اثر مفید ویتامین C در مبارزه با بیماری ها به دلیل توانایی آن در تقویت سیستم ایمنی بدن است. سلول های ایمنی غنی از ویتامین C هستند و در شرایط استرس ، کاهش ویتامین C در سلول های آسیب دیده افزایش می یابد و این افزایش نیاز به ویتامین C در شرایط سالم و تومورها را تأیید می کند. متخصصان معتقدند ویتامین C نقش مهمی در پیشگیری از بیماری و کاهش مدت زمان درمان دارد.
- برای منابع اسیدهای چرب امگا 3 PUFA ، مصرف روزانه لگن یا بذر کتان به دنبال توصیه های ایمنی رژیم غذایی توصیه می شود. همچنین ، به عنوان یکی از منابع اصلی این نوع اسیدهای چرب ، در صورت امکان ، خوردن ماهی دو بار در هفته توصیه می شود.
- برای دریافت آهن کافی ، لازم است غذاهای پرچرب از جمله گوشت قرمز ، ماهی و تخم مرغ به مقدار زیاد در رژیم غذایی وجود داشته باشد. همچنین توصیه می شود از سبزیجات به عنوان منبع دیگری از آهن به همراه منابع ویتامین C مانند پرتقال و آبلیمو برای به دست آوردن آهن بهتر استفاده شود.
- برای به دست آوردن روی ، لازم است منابع غنی کافی از جمله گوشت گوسفند بدون چربی ، مرغ ، شیر و لبنیات ، تخم مرغ و آجیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
- برای دریافت مقدار کافی سلنیوم ، به شما توصیه می شود که به اندازه کافی منابع غذایی از جمله آجیل ، مرغ ، تخم مرغ ، گوشت بدون چربی و گوشت بدون چربی در رژیم غذایی خود بخورید.
- برای دریافت منیزیم کافی ، توصیه می شود مواد مغذی کافی از جمله سبزیجات سبز و غلات در رژیم غذایی بگنجانید.
- منابع ویتامین E ، به عنوان مثال ، جوانه ها ، میکروب ها ، بادام زمینی ، روغن ، تخمه های آفتابگردان و نارگیل به بدن بدهید.
- برای اطمینان از مصرف ویتامین A ، لازم است منابع کافی رتینول ، از جمله کبد ، ماهی ، ماهی و چربی تخم مرغ و بتاکاروتن ، از جمله هویج ، کدو تنبل ، فلفل قرمز ، اسفناج ، کلم بروکلی و گوجه فرنگی.
- برای دریافت اسیدفولیک کافی ، منبع غنی از مواد مغذی مانند جوانه ، کلم ، اسفناج و منبع خوبی از کلم بروکلی ، کلم ، گل کلم ، نخود فرنگی ، لوبیای سبز ، لوبیای کامل ، بادام زمینی و منابع متوسط سیب زمینی ، سبزیجات توصیه می شود. میوه ها ، سبزیجات ، برنج قهوه ای ، ماکارونی ، جو دوسر ، سبوس ، پنیر ، ماست ، شیر ، تخم مرغ ، ماهی قزل آلا و گوشت گاو را شامل کنید.
- ویتامین B12 به اندازه کافی از رژیم غذایی خود شامل گوشت بدون چربی ، تخم مرغ ، شیر و لبنیات و ماهی دریافت کنید.
- برای اطمینان از دریافت مناسب اسیدهای آمینه در شاخه ها ، همچنین توصیه می شود که منبع غذایی شامل پروتئین آب پنیر ، پروتئین شیر و سویا ، مرغ ، ماهی و تخم مرغ ، لوبیای پخته شده ، بادام زمینی ، نارگیل ، گندم و غلات کامل باشد. . مشمول.
غذایی که سیستم ایمنی بدن را نرم می کند
غذاهایی که باید در یک رژیم غذایی محدود یا حتی بهتر برای افزایش ایمنی در برابر بیماری در موارد زیر گنجانده شوند:
- از فست فودها و گوشت های فرآوری شده استفاده نکنید ، زیرا حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب ترانس و ترانس هستند و برای سلامتی و سیستم ایمنی بدن شما مضر هستند و اغلب نمک زیادی دارند.
- از غذاهای سرشار از کربوهیدرات ، نوشابه و نوشابه همراه با قند و قند و همچنین محصولاتی مانند چیپس ، پفک ، غذاهای صنعتی به دلیل هزینه بالای مواد مغذی و نگهدارنده خودداری کنید ، زیرا به عملکرد مرتبط هستند سیستم ایمنی بدن ضعیف
- تا حد امکان از غذاهای سرخ شده خودداری کنید. از آنجا که چربی های اساسی (اشباع و ترانس) دارد ، سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهد.
- بیرون غذا نخورید. غذاهای خارجی ممکن است به درستی برای بهداشت مناسب تهیه نشده و سرشار از چربی و چربی اشباع شده باشند که باعث کاهش ایمنی می شود.
انتهای پیام