وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: نگاه سنتی به شهرداری محدودیت ها و مشکلاتی را برای گردشگری و تاریخ ایجاد کرده است. دنیای داستان باید شهردار خودش را داشته باشد.
به گزارش ترند روز، عزت الله ضرغامی که در جمع اعضای شورای عالی استان صحبت می کرد، افزود: شورای عالی استان باید مشکلات را از منظر مشکل محور شناسایی و برای رفع آنها اقداماتی انجام دهد. حوزه گردشگری و میراث فرهنگی در حوزه تاریخ و صنایع دستی به عنوان نمونه بارز اقتصاد مقاومتی به شوراها پیوند خورده است.
وی همچنین گفت: ریاست شهر، دهیاری و شهرداری در خط مقدم تحقق اهداف کشور هستند بنابراین باید راهبرد مدیریتی را به دقت مدنظر قرار دهند. اگر در نظر گرفته شود که شورا با مردم ارتباط مستقیم دارد، نقطه عطفی است که بتوان برای آن اقدامات موثری انجام داد.
وی گفت: حوزه میراث فرهنگی بسیار گسترده است و از سوی دیگر یکی از مشکلات کشور سیستم ناکارآمد و پوسیده ای است که مانند طاعون بر کشور سایه افکنده است. این مشکل در شهرداری ها نیز صدق می کند. درست است که رویکرد تحول آفرین در رأس سازمان وجود دارد، اما هیچ اتفاقی در بدنه نمی افتد و ما شکست می خوریم. بنابراین در گام اول باید بر سر دیدگاه خود توافق کنیم زیرا اگر تفاهم مشترکی پیدا نکردیم. انرژی ما تلف می شود.
ضرغامی ادامه داد: شهرداری مقتدرترین بخش اجرایی کشور است و همه نهادهای دولتی و خصوصی متاثر از اقدامات شهرداری و شورای شهر هستند. اگر از این قدرت استفاده نشود و این قدرت برای منافع شخصی جمع شود، باید در مقابل مردم پاسخگو باشیم.
وی در سخنانی دیگر به حوزه های درآمدی شهرداری ها پرداخت و افزود: شهرداری ها برای انجام کارهای مختلف در شهر باید درآمد داشته باشند بنابراین پیشنهاد در آن حوزه به دو قسمت تقسیم می شود. در ابتدای امر باید اعتبار لازم پرداخت شود و زمانی که نهاد ثروتمند باشد همه منتفع می شوند اما به دلیل برداشت نادرست گاهی اوقات به منافع آن رسیدگی نمی شود و این بخشی از خسارت شهرداری است. یعنی ساده ترین راه تکمیل اعتبارات شهرداری است اما باید بدانیم سرمایه گذاری برای آینده بسیار مهم است.
وی درباره یکی از سفرهای خود به استان گفت: در شهر «هیر» استان اردبیل پل معلقی وجود دارد که پس از سفر به این شهر اولین دوچرخه هوایی ما را با رعایت نکات ایمنی افتتاح کرد. . این در صورتی است که شهر هیر 2500 نفر جمعیت دارد و تا 15000 بلیت روی این پل معلق فروخته می شود. بنابراین چهره شهر تغییر کرده و علاوه بر آن در صورت اجرای این طرح ها باعث تقویت محیط زیست نیز می شود.
وی ادامه داد: مردم این روزها گرفتار شده اند بنابراین اگر خوشحال نباشند نمی توانند از فشارهای مختلف بر آنها بکاهند. حتی شما می توانید با کمترین امکانات در بین مردم شادی ایجاد کنید. شکی نیست که گردشگری یک نیاز اجتماعی، فرهنگی و معنوی است.
وی تایید کرد: قطر 200 میلیارد دلار برای جام جهانی برای معرفی کشورش اختصاص داده است. برای انجام این فعالیت کشورهای رقیب داریم که مزیت رقابتی ندارند. کشور ما از نظر گردشگری با 20 کشور همسایه قابل مقایسه نیست اما در گذشته نگاه خوبی به گردشگری نداشتیم. گردشگری پس از نفت به ویژه کشورهای همسایه رتبه اول را دارد اما کشور ما از نظر تاریخی در این زمینه عقب مانده است.
ضرغامی ادامه داد: درخواست من این است که شهردار و شورا به طور ویژه با گردشگری برخورد کنند. از نظر گردشگری داخلی متاسفانه فقط چند استان جذب گردشگر می شوند. در آن زمان بخش “بیا بیرون برویم” با تمام اطلاعات مورد نیاز گردشگران معرفی شد.
وی با تاکید بر کمک به افرادی که قصد سرمایه گذاری در این بخش دارند، گفت: گردشگری مانند بیماری است که اگر از رختخواب بیدار شود سایر بیماران را بیدار می کند. در واقع در زمینه های دیگر هم موثر است. نگاه متعارف شهرداری و وجود محدودیت های مختلف باعث ایجاد مشکلاتی در این حوزه شده است. شوراهای شهر و روستا باید در این زمینه کمک کنند.
ضرغامی با تاکید بر لزوم توجه به بهسازی شهر افزود: باید به سیمای شهر و روستا نگاه کرد و آلودگی های بصری را برطرف کرد. 90 درصد این لکه ها فقط با رنگ آمیزی پاک می شوند. ضمن اینکه وضعیت ما در معماری هم خوب نیست. پس از پیروزی انقلاب آسیب های زیادی در عرصه معماری وارد شد و آن را تخریب کرد و بناهای خوبی و عناصر مناسبی ساخت. در چهارراه ولیعصر از یک طرف با تئاتر شهر روبرو هستیم و در طرف دیگر با مجموعه ای که ظاهر ناخوشایندی دارد. شهرداری باید معماری را متناسب با فرهنگ بومی در نظر بگیرد. اگر نمی توانید خانه و عناصر مناسب بسازید، از جوانان مستعد امروز کمک بخواهید. متاسفانه امروزه دسترسی به شهر ما ناشناس شده است.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی یکی از منافع و فرصت های کشور است، افزود: محرمانگی میراث فرهنگی برای نمایش اثر تاریخی باید رعایت شود. محیط تاریخی بهترین مکان برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی است. مثلاً در کاخ سعد آباد کنسرتی برگزار شد که 4000 نفر در آن مکان حضور داشتند. گفتگویی بود که به درد همه خورد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در سخنانی با اشاره به اینکه برای تغییر کاربری ما از شورای استان و صندوق احیا و توسعه درخواست کمک می کند، افزود: برای همه جور امکاناتی وجود دارد. رویدادهای فوق العاده در شهرهای مختلف و با کمک وزارتخانه می توانیم این وظایف را انجام دهیم.
وی درباره دنیای تاریخ و نحوه رسیدگی به آنها نیز گفت: دنیای تاریخ باید شهرداری خود را داشته باشد تا به صورت تخصصی مدیریت شود. ما یک فرمول واحد برای این حوزه ارائه نکردیم و صلاحیت را به استان دادیم. مثلا مردم یزد تاریخ خود را حفظ کردند و تا امروز حفظ کردند. ما همچنین حاضریم خانه هایی را برای خانه های با سابقه تهیه کنیم. البته منسوجات تاریخی با منسوجات فرسوده یکی نیستند. شکی نیست که مرمت بناهای تاریخی برای جذب گردشگر مد نظر است، اما در برخی شهرهای کشور این مشکل غیرضروری است. همانطور که در استان سمنان با همه رایزنیها با دادگاهها، دیوارهای زندان اطراف کاروانسرا هنوز تخریب نشده است. امیدواریم با توجه به اینکه یک مقصد گردشگری محسوب می شود به این موضوعات توجه بیشتری شود.
انتهای پیام