به گزارش ترند روز آذربایجان غربیحسن سپهرفر درباره جزئیات این خبر گفت: تاریخ مجسمههای صخرهای در منطقه قبستان نزدیک باکو نشان از سنتیترین و قدیمیترین رقصها در این منطقه دارد که امروزه در بیشتر غرب، شرق و اردبیل به جلمان یا یالی معروف است. “
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی افزود: اقوام و مردم این سرزمین.
وی افزود: رقص شیرخانی (شیخانی)، اکمالی، تک ایاق، اکی ایاق، اوچ ایاق، تولایما، یان بسدی، تن زارع، کوچری و یارپادا از جمله ژانرهایی است که در آذربایجان غربی در مجالس عروسی و جشن ها استفاده می شود. و … توسط یک گروه محبوب.
وی ادامه داد: چنین رقص محلی که در آذربایجان غربی و در میان اقوام مختلف با نام های جلمان و یالی در دل خود یک حرکت اجتماعی پنهان دارد. گوند، هال پرکی و دوات به کرد زبانان و روح ما و … معروف هستند. در میان مسیحیان
سپهرفر گفت: با ثبت این اثر در فهرست آثار میراث ناملموس استان و بررسی کار ثبت جهانی میراث ناملموس، تعداد مشاغل ثبت شده در آذربایجان غربی در حوزه میراث ناملموس به 60 نفر می رسد.
وی تصریح کرد: قرآن خوانی، مهارت های قرآنی عزاداری، مهارت شانه درختی، دانش سنتی بافت نوشتاری و… از جمله میراث های ناملموسی است که اخیراً برای استان های کشور به ثبت رسیده است.