حداکثر دمایی که یک انسان سالم می تواند به آن برسد چقدر است؟
به گزارش مجله ترند روز مربای مربا او نوشت: «امواج گرما یا امواج گرمایی که معمولاً چند روز طول میکشد، یکی از خطرناکترین بلایای طبیعی هستند، اما به ندرت توجه زیادی را به خود جلب میکنند، زیرا آمار بلافاصله گزارش نمیشود. تعداد کشتهها و تخریبها.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، از سال 1377 تا 1396 بیش از 166 هزار نفر بر اثر امواج گرما جان خود را از دست داده اند. با تکرار تغییرات اقلیمی و طولانی شدن آب و هوا، امواج گرما شدیدتر می شود. در این شرایط شاید برای شما سوالی پیش آمده باشد که چه دمایی بیش از حد زیاد است که باعث فعالیت روزانه افراد جوان و سالم شود و آیا باید نگران آن باشیم؟
دانشمندان بر این باورند که برای درک آستانه تحمل گرما، نباید تنها به اعداد نشان داده شده توسط دماسنج اعتماد کرد. یکی دیگر از عواملی که در این مشکل نقش دارد، رطوبت محیط است. تحقیقات جدید نشان می دهد که ترکیب این دو می تواند سریعتر از آنچه قبلا تصور می شد خطرناک شود. دانشمندان در مورد تکرار دماهای شدید با رطوبت بالا که به عنوان “دمای حباب مرطوب” محسوب می شود ابراز نگرانی کرده اند. به عنوان بخشی از موج گرمایی که در ژوئن 1401 آسیای جنوبی را فرا گرفت، دمای حباب مرطوب در پاکستان 33.6 درجه سانتیگراد ثبت شد و در دهلی این رقم بالاتری بود که نزدیک به آستانه بود. بدن انسان. . پیش از این، دمای لامپ مرطوب 35 درجه سانتیگراد امن ترین حد برای انسان در نظر گرفته می شد. اخیراً محققان این زمینه را در آزمایشگاه بررسی کردند و به نتایجی دست یافتند که جای نگرانی بیشتری را نشان می دهد.
اثرات گرما و رطوبت بر بدن انسان را در آزمایشگاه توضیح دهید
برای پاسخ به این سوال که چه دمایی برای انسان خیلی گرم است، محققان دانشگاه پنسیلوانیا آزمایشی را با چند مرد و زن جوان سالم در یک محیط کنترل شده انجام دادند. آنها از یک دماسنج صفحه ای شکل کوچک برای اندازه گیری دمای بدن داوطلبان استفاده کردند. پس از مصرف این قرص کوچک، شرکت کنندگان فعالیت های کوچکی را برای شبیه سازی فعالیت های روزانه انجام دادند. سپس محققان به تدریج دما یا رطوبت اتاق را افزایش دادند و زمانی را ثبت کردند که دمای بدن فرد شروع به افزایش می کند.
ترکیبی از دما و رطوبت که در آن دمای بدن یک فرد شروع به افزایش می کند، “محدودیت محیطی بحرانی” نامیده می شود. در نواحی زیر این آستانه، بدن می تواند دمای مرکزی را در طول زمان ثابت نگه دارد. اما بالاتر از این آستانه، دمای بدن همچنان در حال افزایش است. هنگامی که بدن بیش از حد گرم می شود، قلب باید برای پمپاژ خون به پوست بیشتر کار کند تا گرما را از بین ببرد و زمانی که فرد عرق می کند، بدن آب از دست می دهد و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با آن افزایش می یابد. در بدترین حالت، قرار گرفتن در معرض چنین بیماری هایی می تواند منجر به گرمازدگی شود، مشکلی جدی که نیاز به خنک سازی و درمان سریع دارد.
نتایج این مطالعه نشان می دهد که این حد بحرانی محیطی معادل دمای 31 درجه سانتی گراد در رطوبت 100 درصد یا دمای 38 درجه سانتی گراد در رطوبت 60 درصد است.
گرما برای سالمندان خطرناک تر است
دما و رطوبت کمتر از حد مجاز محیطی نیز می تواند بر قلب و سایر سیستم های بدن فشار وارد کند. چنین قرار گرفتن در معرض مزمن می تواند برای افراد آسیب پذیر مانند افراد مسن و مبتلایان به بیماری های مزمن ویرانگر باشد. آزمایشات محققان اکنون بر روی افراد مسن متمرکز شده است، زیرا حتی پیری سالم نیز می تواند افراد را نسبت به گرما کمتر حساس کند.
افزایش خطر بیماری قلبی، مشکلات تنفسی و سایر مشکلات سلامتی و همچنین برخی داروها می تواند آنها را خطرناک تر کند. افراد بالای 65 سال 80 تا 90 درصد قربانیان موج گرما را تشکیل می دهند. نوشیدن آب زیاد و ماندن در یک مکان خنک – حتی برای مدت کوتاه – می تواند به گرمازدگی کمک کند. در مجموع، شواهد نشان می دهد که تغییرات آب و هوایی تنها مشکلی برای آینده بشریت نیست و بشریت اکنون با آن مواجه است و باید با آن مقابله کند.
منبع: Scientific American
انتهای پیام